tirli pirli akiniai

Trumpai apie lietuviško smulkaus verslo ypatumus. Kadangi apsilankiau optikoje, o akinių man nereikėjo (tik padėjau išsirinkti), todėl galėjau ilgai ir nevaržomai stebėti optikos darbą. Tai maža akinių “krautuvėlė“ ale boutique’as Vilniaus senamiestyje.

Tik įėjus mus užpuolė net dvi optikos darbuotojos. Vėliau paaiškėjo, kad viena jų yra gydytoja ir turbūt viso versliuko savininkė. Nepaisant gana įkyraus asistavimo (ko iš principo nemėgstu) akinius mano brangiausiajai išrinkom :) Ji nukeliavo tikrintis regėjimo, o aš pabandžiau pasigilinti kur esu :) Tiesą sakant, nesijaučiau esąs su gydymu susijusioje įstaigoje. Optikos konsultantė nuolat rausėsi po kažkokius popierius, radijas visu garsu plyšavo Lietaus radijo stotį (o tai reiškia užstalės dainuškų lygio triukšmą) ir buvo tragiškai tvanku. Trumpai tariant tikrai ne ta vieta, kurioje norisi spręsti su savo sveikata susijusius klausimus. Tačiau mes sprendėme :)

Galų gale viską sutarus, atsiskaičius ir paprašius sąskaitos-faktūros, tame tvankumo ir beprotišku tragizmu plyšaujančio radijo garsų (mat grojo nebe užstalės repertuarą, o Titaniko garso takelį) ansamblyje, optikos darbuotoja atsidėjo sąskaitos rašymui… Tikrai tikrai, rašymui. Ranka. Ant griežtos atskaitomybės blanko. Su serija ir numeriu. Su nuolatiniais pasiteisinimais, kad tai užtruks ir kad kažkur skaičiavimuose pradingo 1 centas…

Moralas. Pakeistas grojamos muzikos stilius (gal jazz’as, gal šiaip koks ramus instrumentinis fonas ar pan.), pravertas langas ir eilinis ventiliatorius (jei kondicionieriui nėra pinigų) ir paprastas kompiuteris su Excel programoje sukurtais sąskaitų šablonais bei automatiškai skaičiuojamu PVM, ne tik Jūsų darbo dieną padarytų paprastesnę ir malonesnę. Jūsų klientams tiesiog būtų patogiau.

Published in: on 10 rugpjūčio, 2010 at 14:15  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://vapsva.wordpress.com/2010/08/10/tirli-pirli-akiniai/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 KomentarasParašykite komentarą

  1. Užskaitau :)

  2. Saunus pastebejimai, as lankausi http://www.optio.lt/ tai visada labai malonu apsilankyti

  3. Geras, negalvojau, ka muzika mus taip veikia

  4. Tikrai veikia aptarnavimo sektorius, pas malonias darbuotojas dazniausiai griztu, jei nepatinka parduotuve is toli aplenkiu :) O del optiku tai patogu pirkti internetu – lensor lesius perku tai jokiu nesusipratimu..

    http://2xxx.blogas.lt/naujieji-sintetiniai-akiu-lesiukai-4.html#comment-13


Parašykite komentarą